O kurcze!!! Zaplątał i się jeden słoiczek syropu różanego sprzed trzech lat.
Łooo Matko!!! czy to się jeszcze nadaje? czy pachnie? czy...?
Hmmmm....
mniam....
działa. Ma 3 lata i działa. Może trochę kolor tylko stracił. Ale smak jest ok.
Taaaak...róże kwitną i jakoś tak dużo płatków dziś nazbierałam.
No i dylemat.Co z nich zrobić? Tym razem zdecydowałam się na płatki róży w cukrze.
Wzięłam małe słoiczki- 100 ml. Wyparzone słoiczki napełniłam 2/5 płatkami,
2/5 dosypałam cukru
i 1/5 dolałam wody.
Następnie pasteryzowałam 50 minut.
Potem wyjęłam z kotła i ustawiłam do góry dnem. Tak zostaną do jutra.
A jutro zobaczymy co z tego wyjdzie.....
pysznych różanych inspiracji życzy Ziołowy Smak Zdrowia:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz